Податківці ліквідували столичний "конверт" з обігом 4,1 мільярда

Вівторок, 12 січня 2016, 18:26

Податкова міліція та ГПУ ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 4,1 млрд гривень у Києві.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

У Києві співробітники податкової міліції Центрального офісу з обслуговування великих платників ДФС спільно з Генеральною...

Опубликовано Сергій Біланом 12 января 2016 г.

"У Києві співробітники податкової міліції Центрального офісу з обслуговування великих платників ДФС спільно з Генеральною прокуратурою ліквідували один з найбільших за останній час конвертаційних центрів", - написав він.

За його словами, його загальний обіг за час роботи становив близько 4,1 мільярда гривень, що дозволило зловмисникам сформувати незаконний податковий кредит на 246 мільйонів гривень.

Крім того, встановлено фірми-вигодоодержувачі від незаконної діяльності. Вони розташовувалися в Києві, а також Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.

"Схема діяльності виявилася стандартною. Учасники центру зареєстрували низку транзитно-конвертаційних підприємств. На їхні рахунки надходили безготівкові кошти від підприємств реального сектора економіки нібито за надані послуги. Це дозволяло учасникам конвертцентру формувати незаконний податковий кредит. Ціна таких послуг коливалася і становила 4-6% за операції без ПДВ і 8-10% за операції із ПДВ", - написав Білан.

Крім того, він зазначив, що вчора податківці здійснили обшук у машині, якою користувався організатор незаконної схеми.

В результаті було знайдено і вилучено понад 315 тисяч доларів і майже 1,4 мільйона гривень. Загальна сума вилученої готівки у гривневому еквіваленті становить понад 9,5 мільйона. Крім того, було знайдено пістолет "Форт-17-Р" та боєприпаси до нього.

Зараз слідчі дії тривають. Вживаються заходи для арешту рахунків фіктивних підприємств, а також притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Економічна правда