Власники Житомирської кондитерської фабрики зайшли на підприємство

Четвер, 31 грудня 2015, 14:16

Акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі", відновлені у своїх правах постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року, вчора ввечері потрапили на кондитерську фабрику.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Житомирських ласощів", передає "УНІАН".

"Це сталося завдяки професійним та злагодженим діям правоохоронних органів, співробітники яких чітко спрацювали і не дали збройним тітушкам рейдера Ігоря Бойка влаштувати провокації", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, "незважаючи на кілька рішень судів, Бойко влаштовує пікети та мітинги, зображуючи із себе жертву рейдерської атаки".

"Він перетворив фабрику на неприступну фортецю, яку цілодобово охороняли озброєні люди. Розуміючи, що рано чи пізно фабрику заберуть з його незаконного володіння справжні власники, Бойко почав варварськи знищувати майно підприємства", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що акціонери і трудовий колектив ЗАТ "Житомирські ласощі" звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і до глави Національної поліції Хатіі Деканоїдзе з проханням надати допомогу у виконанні рішення ВАСУ.

Крім цього, за даними прес-служби, акціонери вже почали інвентаризацію майна, фабрика взята під охорону ДСО і розпочинає планову господарську роботу.

"Підприємство вже відвідав голова Житомирської ОДА Сергій Машковський і мер Житомира Сергій Сухомлин. Керівництво фабрики запевнило трудовий колектив, що працівникам будуть збережені робочі місця і заробітні плати. Також співробітникам буде виплачена компенсація за час вимушеного простою", - резюмується в повідомленні.

Ситуація на Житомирській кондитерській фабриці загострилася після того, як 23 листопада Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність закритого акціонерного товариства "Житомирські ласощі".

Президент компанії Ігор Бойко повідомив, що депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський і його компаньйон Сергій Тищенко готують спробу рейдерського захвату Житомирської кондитерської фабрики. При цьому Пашинський звинувачення на свою адресу заперечує.