Fitch підвищило довгостроковий рейтинг Києва

Четвер, 24 грудня 2015, 20:56

Рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) міста Києва в іноземній валюті до "CCC" з "D".

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, підвищення довгострокового кредитного рейтингу Києва пов'язане з завершенням реструктуризації єврооблігацій міста Києва на 550 млн доларів, а також із задовільними результатами виконання бюджету.

Також Fitch підвищило рейтинг Києва в місцевій валюті до "CCC" з "D" після реструктуризації своїх облігацій на внутрішньому ринку, яка не передбачає списання основного боргу чи зниження купона - Київ продовжив термін погашення своїх муніципальних облігацій на 12 місяців із початкового терміну погашення 1 жовтня і 7 грудня 2015 року.

Fitch очікує, що бюджетні показники Києва залишаться волатильними через загальну слабкість суверенних державних паперів, і також зниження передбачуваності податково-бюджетної політики, що загострює негативні макроекономічні тенденції.

Fitch очікує зниження економіки України у 2015 році на 11,6%, що також негативно позначається на бюджетній забезпеченості міста. А будь-які несприятливі зміни, що впливають на готовність і здатність рефінансувати або погасити свої внутрішні облігації, призведуть до зниження рейтингів Києва.

Як повідомлялося, 22 грудня 2015 року депутати Київської міської ради завершили процес переведення у державний борг зовнішньої заборгованості Києва за єврооблігаціями 2005 року на 117 млн 393,822 тис. доларів і єврооблігаціями 2011 року на 233 млн 671,875 тис доларів.