Проїзд у столичному метро можна оплатити банківською картою

Середа, 23 грудня 2015, 18:32

Усі 52 станції Київського метрополітену тепер приймають безконтактні платежі.

Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

"Технологія безконтактних оплат MasterCard тепер доступна на кожній станції столичної підземки", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, 23 грудня Київський метрополітен у партнерстві з компанією MasterCard та АТ "Ощадбанк" офіційно оголосив про запуск прийому безконтактних розрахунків на 73 турнікетах усіх 52 станцій Київського метрополітену.

Прийом безконтактних платіжних карток забезпечує "Ощадбанк". Проект реалізовано за технічної підтримки компанії АТ "Банкомзв’язок" та консорціуму "АСТЕК".

 натиснути для збільшення

"Щоб оплатити проїзд безконтактно, потрібно просто піднести до турнікета безконтактну платіжну картку MasterCard, з якої автоматично зніметься сума, яка дорівнює вартості поїздки. Це значно заощаджує час та зменшує черги, тому що непотрібно шукати суму "під розрахунок" для придбання жетонів або поповнювати проїзний квиток", - повідомляє прес-служба.

Українська столиця ще в червні 2015 року розпочала впровадження такої інновації й увійшла до п’ятірки міст (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго й Бухареста), де за проїзд у метро можна розраховуватись безконтактною карткою MasterCard або платіжним пристроєм прямо на турнікеті.

"За 6 місяців після запуску в Київському метрополітені, ця технологія здобула неабияку популярність: щодня понад 7 тисяч пасажирів оплачують проїзд безконтактними банківськими картками MasterCard і платіжними пристроями", - зазначили у "Ощадбанку".

Економічна правда