Чехія не підтримала звернення проти "Північного потоку-2"

Середа, 2 грудня 2015, 17:45

Міністр промисловості і торгівлі Чехії Ян Младек не підписуватиме звернення колег з семи країн Центральної та Східної Європи в Європейську Комісію про блокування проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це передає інформаційне агентство "Інтерфакс" з посиланням на європейський інтернет-портал EurActiv.

За інформацією одного з його джерел, за цим рішенням стоять чотири міністри, що представляють рух АНО (47 місць у Палаті депутатів - ред.), які утрималися при голосуванні.

Однопартійці прем'єр-міністра Богуслава Соботки, соціал-демократи і представники християнсько-демократичного союзу, навпаки, висловлювалися за те, щоб Чехія поставила підпис під цим зверненням.

Цей документ направили в понеділок в Єврокомісію міністри, що відповідають за енергетику Естонії, Латвії, Литви, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

За словами прес-секретаря міністерства промисловості і торгівлі Чехії Франтішека Котрби, словацький колега попросив Младека підписати документ, однак оскільки такий крок став би перевищенням повноважень даного відомства, той вирішив запропонувати винести питання на рівень уряду.