Україна пропонує Азербайджану запустити поїзд за маршрутом "Шовкового шляху"

Середа, 2 грудня 2015, 16:51

Україна пропонує обговорити із Китаєм, Азербайджаном, Грузією та Казахстаном можливість запуску поїзда в напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху".

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко під час зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром Азербайджанської Республіки Ягубом Еюбовим в ході робочого візиту до Баку, передає прес-служба Мінрегону.

"Ми пропонуємо обговорити домовленості залізничних адміністрацій Китаю, Азербайджану, Грузії, Казахстану та України про встановлення єдиного тарифу для транзитних контейнерних перевезень і запуск першого пробного поїзда за узгодженим маршрутом у напрямку Каспійського моря і "Великого шовкового шляху", - зазначив він.

Зубко додав, що на розгляді міністра транспорту Азербайджану знаходиться пропозиція міністра інфраструктури України про проведення найближчим часом відповідної зустрічі спеціалістів міністерств.

За його словами, Україна розцінює як перспективне співробітництво з  Азербайджаном у транспортній галузі: в авіаційному, залізничному та автомобільному секторах.

Економічна правда