Німецька Fraport отримала в концесію 14 грецьких аеропортів

Понеділок, 14 грудня 2015, 20:51

Після тривалих напружених переговорів, компанія-оператор франкфуртського аеропорту Fraport підписала договір про отримання в концесію 14 грецьких регіональних аеропортів.

Про це пише "Німецька хвиля".

Разом з грецьким партнером Copelouzos Fraport буде управляти цими аеропортами протягом 40 років, повідомили представники Fraport і грецького відомства у справах приватизації в понеділок, 14 грудня.

При цьому аеропорти залишаються у власності грецької держави. Згідно з досягнутою домовленістю, консорціум-концесіонер, більшість в якому належить Fraport, при завершенні угоди восени 2016 року заплатить 1,234 млрд євро.

Він буде також щорічно перераховувати грецькій державі 22,9 млн євро і зобов'язується до 2020 року інвестувати в інфраструктуру керованих ним аеропортів 330 млн євро.

Це перший великий приватизаційний проект уряду прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса. Fraport ще рік тому став фаворитом у тендері на отримання в концесію аеропортів, які розташовані переважно на курортних островах, таких як Корфу, Родос і Міконос.

У поточному році ці аеропорти обслужать, за прогнозами, понад  23 мільйони пасажирів.