Росія не планує виходити з МВФ через ситуацію з боргом Януковича

Четвер, 10 грудня 2015, 14:55

Росія є ключовим учасником Міжнародного валютного фонду і не вважає за потрібне виходити з нього внаслідок останніх рішень фонду стосовно вирівнювання становища комерційних і суверенних позичальників країн, які мають підтримку фонду.

Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується відносин із Валютним фондом, то ми є одним з ключових учасників фонду, ми не вважаємо за необхідне через складну ситуацію виходити із складу учасників фонду", - сказав він, відповідаючи на запитання про ймовірність виходу.

Міністр зазначив, що МВФ "реалізує правильну політику, спрямовану на підтримку платіжного балансу, бюджету країн, що потребують фінансової допомоги, структурних реформ".

"Там дуже багато висококласних фахівців, які працюють у країнах, сприяють розвитку та фінансовій стабілізації. Це дуже важливий і потрібний інститут, особливо в нинішній непростій ситуації у світовій економіці", - сказав Силуанов.

"Вважаю, що виходити із складу фонду абсолютно недоцільно. Ми як були, так і залишимося учасниками цього важливого міжнародного фінансового інституту", - заявив він.

При цьому він наголосив, що рівень підтримки, яку може надати МВФ у разі його додаткової капіталізації, міг би бути вищим, а принципи роботи могли би бути "справедливішими й ефективнішими".