НБУ погіршив прогноз щодо золотовалютних резервів

Вівторок, 1 грудня 2015, 19:06

Національний банк України погіршив прогноз щодо стану міжнародних резервів Національного банку до кінця року через затримку кредитів МВФ.

Про це на нараді з топ-менеджерами найбільших 40 банків заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає прес-служба регулятора.

"Згідно з нашими амбітними планами, до кінця року, у разі отримання третього та четвертого траншів за програмою EFF з Міжнародним валютним фондом, резерви повинні були зрости до 18 млрд доларів", - сказала вона.

За її словами, більш консервативний сценарій у випадку отримання лише третього траншу передбачав обсяг резервів на рівні 15 млрд доларів.

"Сьогодні отримання нових траншів до завершення поточного року стало менш імовірним. Відповідно Національний банк був змушений переглянути основний прогноз щодо стану резервів на кінець року", - заявила голова НБУ.

"Ми очікуємо, що резерви продемонструють зростання вдвічі порівняно з початком року і сягнуть трохи більше 13 млрд доларів. Такий обсяг резервів є достатнім, адже ця сума покриває більше ніж три місяці імпорту", - зазначила Гонтарева.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви НБУ в жовтні збільшилися на 0,188 мільярдів доларів, або на 1,5%, - до 12,962 млрд доларів.

Економічна правда