Податківці заборгували бізнесу 15 мільярдів гривень ПДВ

Вівторок, 1 грудня 2015, 09:21

Активна заборгованість з відшкодування ПДВ, яка становила у травні поточного року 22 млрд гривень, на початок листопада скоротилася до 15 млрд гривень.

Про це йшлося під час зустрічі голови ДФС Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана з представниками Європейської Бізнес Асоціації 27 листопада, повідомляє прес-служба ДФС.

За словами Насірова, протерміновану заборгованість зменшено з 7,5 млрд грн до 4 млрд грн та до кінця року очікується її зменшення до 2 млрд. грн.

"Ми просили додаткові ліміти до кінця року на відшкодування ПДВ і, враховуючи перевиконання плану зі збору податків, є очікування, що ми зможемо збільшити ще на 5 млрд. грн. ліміт на відшкодування цього податку наприкінці грудня", - підкреслив Насіров.

Як відомо, раніше в "Метінвесті" заявили, що в листопаді 2015 року всі підприємства групи відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як зазначали в групі, повернення податку, можливо, буде здійснюватися в "ручному" режимі, проте розмір відшкодування Групі не відомий.

Пізніше, за словами Насірова, компанії групи "Метінвест" в повному обсязі отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

Крім того, 27 листопада стало відомо, що ПАТ "Запоріжсталь", що належить Рінату Ахметову, відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ.

Економічна правда