Промпродукція протягом місяця подешевшала на 2,4%

П'ятниця, 6 листопада 2015, 17:53

Ціни виробників промислової продукції у жовтні 2015 року у порівнянні вереснем знизилися на 2,4%.

Про це йдеться у повідомленні Держстату.

Згідно з даними Держстату, продукція добувної промисловості і розроблення кар’єрів у жовтні подешевшала на 0,7%, за рахунок зниження цін у добуванні кам’яного вугілля на 5,4%. Разом з тим у добуванні металевих руд ціни зросли на 1,8%, сирої нафти та природного газу - на 0,9%.

"У переробній промисловості індекс цін становив 100,0%. У виробництві продуктів нафтоперероблення, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів відбулося зростання цін на 1,5%, електричного устатковання - на 0,4%", - йдеться у повідомленні.

Водночас у виробництві коксу та коксопродуктів продукція подешевшала на 2,5%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устатковання - на 0,8%, хімічних речовин і хімічної продукції - на 0,2%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни зросли на 0,6%, зокрема, у виробництві цукру - на 14,4%, переробленні та консервуванні фруктів і овочів - на 2,3%, виробництві молочних продуктів - на 1,6%, напоїв - на 1,1%, тютюнових виробів - на 0,9%, м’яса та м’ясних продуктів - на 0,5%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості - на 0,3%.

Разом з тим у виробництві олії та тваринних жирів відбулося здешевлення продукції на 2,2%.

"У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося  зниження тарифів на 8,7% за рахунок здешевлення електроенергії  на 9,7%. У той же час ціни на  теплоенергію зросли на 1,2%", - повідомляє Держстат.

Як повідомлялося, у жовтні 2015 року Державний комітет статистики зафіксував дефляцію 1,3%, після інфляції 2,3% у вересні.

Економічна правда