Суд повернув "Укрексімбанку" заставну нерухомість за кредитом на 2 мільйони

Четвер, 5 листопада 2015, 19:51

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ повернув "Укрексімбанку" право іпотеки на цех з виробництва будматеріалів площею 891,6 кв. м.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що у 2007 році між фізичною особою та банком, власником якого є держава із 100% акцій у статутному фонді, укладено кредитний договір на суму понад 2 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у забезпечення виконання зобов’язань сторонами відразу було укладено іпотечний договір, згідно з яким банку передано в іпотеку нерухоме майно: цех по виробництву будівельних матеріалів загальною площею 891, 6 кв м.

"У подальшому товариство припинило свою діяльність, не виконавши зобов’язання по кредитному договору перед банком. За судовим рішенням у справі про визнання права власності до фізичної особи перейшло нерухоме майно, що було предметом іпотеки за кредитним договором, укладеним між товариством та банком", - повідомляє ГПУ.

У прес-службі наголосили, що внаслідок зазначених дій майно, що було передано банку в іпотеку для забезпечення виконання кредитного договору на суму понад 2 млн доларів, незаконно перейшло у власність фізичної особи.

"Судом касаційної інстанції залишив в силі рішення суду апеляційної інстанції у справі, якими визнано право іпотеки банку на нерухоме майно, а також дозволена реалізація предмета іпотеки шляхом проведення прилюдних торгів", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда