Tesla відкликає 90 тисяч машин Model S в Європі

Субота, 21 листопада 2015, 18:41

Американський виробник електромобілів Tesla Motors відкликає 90 тисяч автомашин Model S в Європі для перевірки передніх ременів безпеки.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Блумберг.

"Tesla нещодавно встановила, що в автомобілях Model S в Європі передні ремені безпеки неправильно прикріплені до підвісних натягувачів", - цитує агентство повідомлення компанії, отримане по електронній пошті.

Ці автомобілі не потрапляли в аварії, даних щодо отриманих в результаті несправності травм немає.

"Тим не менш, у випадку аварії ремінь безпеки в цьому стані не буде забезпечувати повний захист. У першу чергу, ми піклуємося про вашу безпеку", - додала компанія.

Компанія дізналася про несправність на початку листопада від якоїсь мешканки Європи. "На початку листопада клієнт, що сидить на передньому пасажирському сидінні, повернувся поговорити з пасажирами ззаду, і ремінь безпеки від'єднався", - повідомляє Tesla. Інспекція компанії виїхала на перевірку 3 тисяч готових транспортних засобів та контроль процесу складання.

Tesla Model S стала другим електромобілем в лінійці компанії, першим був випущений в 2008 році Tesla Roadster. До кінця 2015 року компанія має намір також представити новий спортивний автомобіль Model X.

У вересні Tesla Motors відкрила свій перший європейський завод в голландському Тілбурзі. За рахунок нового заводу компанія має намір розширити продажу на континенті і довести виробництво автомобілів до півмільйона на рік по всьому світу до 2020 року.

Раніше "Економічна правда" опублікувала рейтинг найбільш продаваних "зелених" автомобілів за підсумками дев'яти місяців 2015 року.