Мінінфраструктури виступає проти заборони польотів в Шарм-ель-Шейх

Четвер, 19 листопада 2015, 14:36

Міністерство інфраструктури України наразі не вбачає доцільності у припиненні польотів до Шарм-ель-Шейха.

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Усі авіакомпанії посилили заходи безпеки. У разі, якщо рівень ризиків зросте, ми негайно приймемо рішення про заборону польотів",- сказав він під ча брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що інспектор Державіаслужби України вивчив рівень безпеки в аеропорту Шарм-ель-Шейха і визнав його достатнім.

Його звіт, за словами Шульмейстера, буде передано до Міністерства закордонних справ України.

Перший заступник міністра інфраструктури зазначив, що також були вислані листи авіавладі Єгипту про ризики польотів над Синайським півостровом і їхня відповідь полягала у твердженні про невисокі ризики таких польотів.

Шульмейстер нагадав, що наразі заборонені польоти через аеронавігаційну точку PASOS.

Літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, що перебували на борту, та члени екіпажу загинули. Розслідування причин катастрофи триває.

Водночас у четвер стало відомо, що британські та нідерландські авіаперевізники не виконуватимуть польотів до Шарм-ель-Шейха.

Про таке саме припинення польотів заявила і німецька група Lufthansa. У цьому напрямку були заплановані у групи два щотижневі рейси дочірніх компаній Lufthansa - Eurowings та Edelweiss Air.

У п'ятницю кількість країн і компаній, що скасовують такі польоти, збільшилася: EasyJet вимушена була скасувати більшість п'ятничних рейсів із Шарм-ель-Шейха до Великої Британії, скандинавська авіакомпанія SAS оголосила про рішення скасувати рейс до Шарм-ель-Шейха з Копенгагена, запланований на 7 листопада.

Окрім цього, управління цивільної авіації Італії (ENAC) звернулося з вимогою до італійських авіаперевізників проводити особливо суворі перевірки безпеки своїх рейсів в аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті.

6 листопада президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію голови ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти до Єгипту доти, поки не будуть встановлені причини катастрофи A321 над Синайським півостровом.

У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.