Українські авіакомпанії продовжать літати в Шарм-ель-Шейх

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:24

Державна авіаційна служба України прийняла рішення щодо продовження виконання авіарейсів до аеропорту Шарм Ель Шейха за умови вжиття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до допустимих рівнів.

Про це йдеться у повідомленні Державіаслужби.

"У зв’язку з катастрофою над Синайським півостровом повітряного судна Airbus A 321 авіакомпанії Метроджет, що виконувало рейс "Шарм Ель Шейх - Санкт-Петербург" державним інспектором з авіаційного нагляду за безпекою авіації Державіаслужби проведено перевірку стану авіаційної безпеки аеропорту міста Шарм Ель Шейх (Арабська Республіка Єгипет)", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зазначена перевірка проведена шляхом огляду заходів авіаційної безпеки, впроваджених у зазначеному аеропорту, та проведення зустрічей і бесід з відповідними посадовими особами аеропорту.

"На зустрічі із керівництвом аеропорту значна увага була приділена питанню додаткових заходів авіаційної безпеки, впроваджених в аеропорту після катастрофи літака російської авіакомпанії", - заявили в Державіаслужбі.

Державною авіаційною службою "за результати вищезазначеної перевірки прийнято рішення щодо продовження виконання авіарейсів до/із аеропорту м. Шарм Ель Шейх за умови вжиття авіакомпаніями додаткових заходів авіаційної безпеки, спрямованих на зниження ризиків до допустимих рівнів", - повідомляє прес-служба.

Літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, що перебували на борту, та члени екіпажу загинули. Розслідування причин катастрофи триває.

Водночас у четвер стало відомо, що британські та нідерландські авіаперевізники не виконуватимуть польотів до Шарм-ель-Шейха.

Про таке саме припинення польотів заявила і німецька група Lufthansa. У цьому напрямку були заплановані у групи два щотижневі рейси дочірніх компаній Lufthansa - Eurowings та Edelweiss Air.

У п'ятницю кількість країн і компаній, що скасовують такі польоти, збільшилася: EasyJet вимушена була скасувати більшість п'ятничних рейсів із Шарм-ель-Шейха до Великої Британії, скандинавська авіакомпанія SAS оголосила про рішення скасувати рейс до Шарм-ель-Шейха з Копенгагена, запланований на 7 листопада.

Окрім цього, управління цивільної авіації Італії (ENAC) звернулося з вимогою до італійських авіаперевізників проводити особливо суворі перевірки безпеки своїх рейсів в аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті.

6 листопада президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію голови ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти до Єгипту доти, поки не будуть встановлені причини катастрофи A321 над Синайським півостровом.

У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.

Економічна правда