МВС зняло арешт з дизпалива "БРСМ" у Василькові - ЗМІ

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 14:09

ДСУ МВС України видало дозвіл на зняття пломб і відкачку 1,5 тис тонн дизпалива, яке знаходилося на відповідальному зберігання на нафтобазі "КЛО" в якості речового доказу у справі про пожежу на нафтобазі "БРСМ".

Про це йдеться у відповідному розпорядження старшого слідчого Онуфріенка, копією якого володіє OilNews.

Згідно з документом, слідство зняло арешт і надало можливість власнику нафтопродуктів - компанії "Парком Транс" (входить до ГК "БРСМ") - забрати 1 459,829 тонн ДП.

Дане паливо було відкачано з резервуарів з 8 по 12 червня нафтобази "БРСМ" в с. Крячки Васильківського району, на нафтобазу компанії "КЛО", пише видання.

За даними OilNews, "БРСМ" вже почала вивезення палива. Відзначимо, що при сьогоднішній роздрібній вартості ДП на АЗС "БРСМ" повернутий обсяг ДТ оцінюється в 28 млн грн.

Нагадаємо, що в серпні після нетривалих слідчих дій нафтобаза "БРСМ" в Переяслав-Хмельницькому також була повністю розблокована.

За словами адвоката сімей загиблих і постраждалих під час гасіння пожежі рятувальників "БРСМ" Олександра Мірошника, днями слідчий вже повідомив його клієнтів про завершення розслідування і про готовність передати справу до суду.

За час слідства було повідомлено про підозру лише двом особам - головному інженерові і замдиректору Васильківської нафтобази "БРСМ".

Обіцяне вищим керівництвом країни притягнення до відповідальності власників даного об'єкта так і не підтвердилося.

Нагадаємо, 8 червня на нафтобазі "БРСМ" у Васильківському районі Київської області виникла пожежа, в результаті якого загинули шість осіб і 14 потрапили до лікарень з опіками та ознаками задухи.