Яценюк запевняє, що зиму "пройдемо"

Субота, 3 жовтня 2015, 17:59

На проходження осінньо-зимового періоду уряд накопичив близько 1,3 мільярда доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді з головами ОДА в рамках робочої поїздки до Чернівців у суботу, 3 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пройдемо", - зазначив глава Уряду.

Водночас Яценюк наголосив на необхідності для голів ОДА забезпечити вчасний початок опалювального сезону.

"Якщо не буде тепла, люди не будуть платити по рахункам. Друге - щоб ви вчасно збирали гроші. Якщо не буде грошей - газу теж не буде. Завдання, яке поставив перед собою уряд - звільнитися від російської газової залежності", сказав він.

Зараз, зазначив Яценюк, 70% газу Україна купує з Європи.

Уряд також "прибрав олігархів з газового сектору", аби мати тільки прямі контракти з європейськими компаніями, говорить голова Кабміну.

Ще одне завдання, за словами Яценюка, - зменшити споживання газу. Через те, що в країні не було зроблено таких кроків 20 років тому, Україна, за словами глави Уряду втратила "два десятки мільярдів доларів".

"Просто в повітря відправили гроші - доларами палили й опалювали котли", - каже Яценюк.

"Це правильна система. Це ніхто не робив 24 роки,і важко уявити будь-кого, хто би це зробив, якби думав про свій політичний рейтинг. Я взяв на себе політичну відповідальність за це", - сказав він.

Яценюк нагадав, що уряд встановив пільгову ціну на 200 кубічних метрів газу для домогосподарств, які використовують газ для опалення. Ця ціна становить 3600 гривень за тисячу кубометрів.