Україна та Білорусь розпочали онлайн-обмін митною інформацією

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:28

Україна та Білорусь офіційно запустили електронну систему обміну попередньою інформацією про товари та транспортні засоби між митними органами країн.

Про це заявив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, повідомляє прес-служба.

За словами Білана, електронний обмін попередньою інформацією між українськими та білоруськими митниками сприятиме удосконаленню митного контролю та оформлення, а також значно зменшить вплив людського фактору на митницях.

"Обмін інформацією між митними органами був і раніше, але він не здійснювався у режимі реального часу та не був системним. З впровадженням цієї системи ми отримуємо більш плідну взаємодію між митними органами двох країн та фактично он-лайн інформацію про всі товари та транспорт, які перетинають кордон", – зазначив Білан.

Білан зазначає, що запровадження проекту дозволить суттєво скоротити терміни проведення процедур митного контролю при перетині кордону, надасть можливість ефективно застосовувати систему управління ризиками, збільшить точність декларування товарів, скоротить кількість контрабанди а також знизить корупційні ризики на митниці.

Економічна правда