"Київзеленбуд" накупив тюльпанів у постачальника "липових" каштанів

Четвер, 22 жовтня 2015, 09:20

"Київзеленбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ПП "ЕдМарліс" на постачання цибулин тюльпанів на 2 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбано 350 тис тюльпанових цибулин по 5,7 грн.

Нагадаємо, компанія "Ед Марліс" Валерія Конотопа фігурувала у скандалі з висадкою каштанів на Хрещатику восени 2012 р.

Тоді КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва провело тендер на висадку 289 каштанів породи Briotti (м’ясочервоні).

Його виграла фірма ТОВ "Професійний садівник". Але компанія не імпортувала каштани з Італії сама – посередником між "Професійним садівником" та італійським розсадником виступив "Ед Марліс".

У березні-квітні 2013 року каштани посадили, однак уже в травні виявилося, що не ті: дерева зацвіли не червоним, а білим. Подальша експертиза визначила, що з 289 саджанців лише два були сорту Briotti, а решта -звичайний білий каштан.

При цьому виникла також плутанина з ціною саджанців: радник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що один саджанець породи Briotti коштує €430, при цьому в квітні того ж року "Київзеленбуд" закуповував у "Ед Марліса" цей же сорт по 3 тис грн. за штуку.

Відтак суд тоді зобов’язав"Професійного садівника" пересадити каштани. Окрім цього штрафував директора "ЕдМарліса" на 1,82 млн грн. за незаконне ввезення на територію України квіткової продукції.

У 2015 році мер Києва Віталій Кличко призначив директором "Київзеленбуду" Сергія Симонова, пов’язаного з близьким до Януковича екс-головою Держкомбісгоспу Віктором Сівцем.