Amazon засудить користувачів за фальшиві відгуки

Неділя, 18 жовтня 2015, 15:25

Один з найбільших світових інтернет-магазинів Amazon має намір засудити понад 1,1 тисячі користувачів мережі за фальшиві відгуки на товари, виставлені на сайті компанії.

Як повідомляє BBC News, ритейлер подав відповідний позов в Сіетлі (штат Вашингтон), де знаходиться штаб-квартира Amazon.

У заяві йдеться про те, що репутація компанії постраждала через "брехливі, некоректні і недостовірні" відгуки, за які користувачам платять деякі продавці, щоб підвищити рейтинг своїх товарів.

За даними Amazon, 1114 відповідачів за позовом, яких у документах компанія називає "Якийсь Джон" (їх імена поки не відомі), пропонували свої послуги на сайті Fiverr.com.

Вони заявляли продавцям про готовність за п'ять доларів залишити свій хвалебний відгук на продукт або поставити йому високу оцінку. Компанія встановила IP-адреси таких користувачів в ході власного розслідування.

При цьому Amazon зазначив, що Fiverr не є відповідачем за позовом, оскільки він сприяв в пошуку винних.

"Незважаючи на те, що цих відгуків було не так багато, вони могли суттєво вплинути на ставлення покупців і продавців до Amazon, в основі якого лежить довіру, що не може не позначитися на репутації всього бренду", - підкреслили в компанії.

У квітні Amazon ініціював аналогічний судовий розгляд відносно ряду сайтів, які обіцяли винагороду за фальшиві рекомендації.

Лента.ру