США відмовилися здавати в оренду свої ділянки на арктичному шельфі

Субота, 17 жовтня 2015, 10:46

Адміністрація США переглянула плани з нафто- газовидобутку в своїх територіальних водах на арктичному шельфі, відмовившись до 2017 року від здачі в оренду двох потенційних ділянок.

Про це повідомляється на сайті міністерства внутрішніх справ країни, пише Прайм.

Рішення, що стосується п'ятирічного плану з нафтогазового видобутку на Арктичному шельфі на 2012-2017 рік, обумовлено "умовами ринку і низьким інтересом з боку підприємств галузі".

Йдеться про ділянки в Чукотському морі і морі Бофорта, тендер на оренду яких, як очікувалося, відбудеться в 2016 - першій половині 2017 року.

Оголошення про перегляд адміністрацією США затверджених раніше планів послідувало після заяви компанії Royal Dutch Shell про те, що вона припиняє подальшу розвідку біля узбережжя Аляски найближчим часом.

Як заявила в зв'язку з прийнятим рішенням глава відомства Селлі Джуелл, "підготовка ділянок в оренду на наступні півтора року не представляється доцільною".

Міністерство також прийняло рішення відмовити на запити Shell і норвезької Statoil про призупинення діючої оренди ділянок на шельфі.

Відмова позбавляє компанії потенційної можливості зберегти за собою право використання ділянок в морі Бофорта і Чукотському моры після 2017 року.

"Компанії не продемонстрували належний графік розвідувальних робіт і розробки орендованих родовищ", - зазначають у відомстві.