ЄБРР запевняє, що Україна отримає кредит на оплату газу

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:45

Кредит Європейського банку реконструкції та розвитку України на оплату газу обсягом 300 млн доларів не зірветься.

Про це заявив керуючий директор ЄБРР по Східній Європі і Кавказу Френсіс Маліж на прес-конференції в Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є підстави вважати, що нічого не зірветься, оскільки виділення кредиту було схвалено директорами банку", - заявив керуючий.

Маліж також зазначив, що "справа не тільки в тому, що Україні необхідні кошти".

"Країні також необхідно поліпшити умови корпоративного управління, що є однією з вимог для виділення кредиту", - пояснив Маліж.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що міністерство енергетики та вугільної промисловості України своєю позицією поставило під загрозу отримання НАК "Нафтогаз України" кредиту ЄБРР на 300 млн доларів.

Як повідомлялося, Міненерговугілля України має ряд фундаментальних зауважень до плану реформування НАК "Нафтогаз України", запропонованого ЄБРР.

Глава відомства Володимир Демчишин, зокрема, розкритикував положення плану про перехід акцій "Укртрансгазу", "Укрнафти", "Укргазвидобування" з власності держави у власність "Нафтогазу України".

На його думку, такі зміни є ризикованими через велику заборгованість НАК і можливих стягнень з компанії.

Нагадаємо, 30 вересня ЄБРР вирішив виділити НАК "Нафтогаз України" 300 млн доларів поновлюваного кредиту для закупівлі газу у європейських компаній.