Через Міненерго "Нафтогаз" може не отримати 300 мільйонів - Яценюк

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:10

Міністерство палива та енергетики України своєю позицією поставило під загрозу отримання НАК "Нафтогаз України" кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку на 300 млн доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Антикризового енергетичного штабу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завтра буде нарада всього Кабміну зі Світовим банком, ЄБРР, МВФ, усіма нашими західними партнерами з питання отримання 300 млн доларів для закупівлі газу на західному кордоні", - заявив Яценюк.

"Тому що позиція Міненерговугілля поставила не просто під питання, а під ризик отримання 300 млн доларів для України. Завтра я планую нараду - ми поставимо в цьому питанні крапку", - сказав він.

Як повідомлялося, Міненерговугілля України має ряд фундаментальних зауважень до плану реформування НАК "Нафтогаз України", запропонованого ЄБРР.

Глава відомства Володимир Демчишин, зокрема, розкритикував положення плану про перехід акцій "Укртрансгазу", "Укрнафти", "Укргазвидобування" з власності держави у власність "Нафтогазу України".

На його думку, такі зміни є ризикованими через велику заборгованість НАК і можливі стягненя з компанії.