ООН і Світовий банк планують збільшити кошти на потреби біженців

Неділя, 11 жовтня 2015, 14:31

ООН і Світовий банк за підтримки Ісламського банку розвитку збираються залучити додаткові кошти для вирішення проблеми біженців шляхом випуску нових облігацій.

Всі три організації оголосили про це в суботу, 10 жовтня, в Лімі на полях щорічної зустрічі країн - членів Міжнародного валютного фонду, повідомляє "Німецька хвиля".

Сторони домовилися узгодити деталі наміченого плану до лютого 2016 року.

Ініціатива міжнародних організацій припускає, з одного боку, заручитися гарантіями країн-донорів під випуск євробондів на певні соціальні проекти на підтримку біженців, пише агентство Reuters.

З іншого боку, у держав-кредиторів будуть запитані субсидії для зниження основних процентних ставок таким країнам, як Йорданія і Ліван, на частку яких припадає найбільший приплив вимушених мігрантів з Сирії.

Як заявив президент Світового банку Джим Йон Кім, для подолання кризи необхідні "міцні глобальні партнерства і передові фінансові методи".

У свою чергу, генсек ООН Пан Гі Мун нагадав, що проблема біженців не носила такий гострий характер з часів закінчення Другої світової війни.