Ціни на золото знижуються напередодні звіту про зайнятість у США

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:57

Ціни на золото знижуються напередодні публікації звіту про зайнятість у США, який вплине на термін підвищення відсоткових ставок ФРС.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.123,2 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.124,85 долара при закритті торгів у четвер, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 1,90 долара до 1.122,60 долара за унцію.

За розрахунками аналітиків, кількість робочих місць в США в серпні збільшилася на 220 тисяч, а безробіття знизилося до мінімуму 7,5 років 5,2%. Якщо звіт про зайнятість виправдає прогнози або перевершить їх, він дозволить ФРС підняти відсоткові ставки у вересні.

Підвищення ставок несприятливо відіб'ється на ринку золота, що не приносить процентний дохід.

"Відхилення від прогнозу в будь-яку сторону обов'язково вплине на курс євро до долара та золото. Високий показник зайнятості буде означати, що ФРС може навіть двічі підвищити ставки до кінця року, а слабкий - що підвищення може зовсім не бути", - сказав аналітик Commerzbank Деніел Брізман.

На ринок впливає відсутність китайських покупців, які другий день відзначали закінчення Другої світової війни. В Індії, яка займає друге після Китаю місце у світі за споживанням золота, ціни на цьому тижні вперше з липня опустилися нижче світового еталона.

"Хоча імпорт золота в серпні був високим, попит в Індії, схоже, не зростає. Китайські ринки закриті до кінця тижня. Без цих найбільших фізичних ринків ціні буде важко піднятися", - йдеться в звіті банку HSBC.

Срібло торгувалося по 14,65 долара за унцію в порівнянні з 14,77 долара до закриття торгів в четвер, платина коштувала 996,74 долара проти 1.001 долара, і паладій - 575 доларів проти 573 доларів.