Активісти зупинили розпил 40 мільйонів на вантажоперевезеннях для Вільногірського комбінату

Середа, 30 вересня 2015, 17:48

Активісти з антикорупційної організації добились розірвання тендеру Вільногірського гірничо-металургійний комбінату щодо вантажних перевезень вартістю 40млн гривень.

Про це повідомляється на сайті УКР.АВ.

У тендері брали участь три компанії, проте керівництво комбінату обрало переможцем фірму із найвищою ціною.

Так, з ТОВ "Рейл Карго Транс" комбінат уклав договір про послуги вантажних перевезень на 39,57 млн гривень, хоча інші дві компанії пропонували надати такі послуги значно дешевше - за 27,4 млн та 28,7 млн відповідно.

натиснути для збільшення 

"Як часто буває під час держзакупівель, конкурсний комітет дивним чином проігнорував більш вигідні пропозиції. Більше того, порушуючи закон, замовник не повідомив на веб-порталі з питань закупівель про причини відхилення більш дешевших пропозицій. Ми будемо притягати до відповідальності чиновників, які проводили тендер", - зазначив голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Раніше антикорупційні активісти добилися розірвання ще одного тендеру Вільногірського комбінату.

Завод хотів витратити 34 млн гривень на закупівлю труб, проте забув вказати в тендерній документації про вартість одиниці товару.

Вільногірський гірничо-металургійний комбінат входить до державного підприємства "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Раніше комбінат орендували структури бізнесмена Дмитра Фірташа. Вільногірський ГМК є основним джерелом сировини для титанових заводів Фірташа.

За даними "Української правдаи", наразі Вільногірський гірничо-металургійний комбінат контролює глава парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко, якого називають соратником прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.