"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівник "Укрзалізниці" захищає свої інтереси в Криму - Чубаров

Вівторок, 29 вересня 2015, 15:40

Критика в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександром Завгороднім громадянської блокади Криму може говорити про його зв'язки з олігархами.

Таку думку висловив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментую заяву глави УЗ про популізм дій активістів.

"У багатьох, пов'язаних з олігархами, там є свої інтереси", - заявив Чубаров.

Він підкреслив, що громадянська блокада не заважає людям перетинати адміністративний кордон з Кримом, але перешкоджає поставкам товарів на окупований півострів.

Реклама:

"Є блокада поставок товарів ... Ми говоримо про війну з Росією і нічого не робимо, щоб обороняти свою країну", - підкреслив Чубаров.

Як повідомлялося, з 20 вересня на адміністративному кордоні з Кримом почалася безстрокова акція з блокування вантажоперевезень на територію окупованого півострова.

У понеділок, 28 вересня, учасники акції по блокаді Криму перекрили залізницю до заводу "Кримський титан" в Армянську, що належить олігархові Дмитру Фірташу.

"Нещодавно у Міністерстві інфраструктури України прийняли рішення дозволити поставки вантажів на завод" Кримський титан ", який знаходиться на території окупованого Криму. Щоб ви розуміли, це сталося через кілька днів після початку операції по блокаді", - зазначають активісти.

Як заявив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, керівництво країни підтримало ідею про блокування адміністративного кордону з окупованою територією Криму.

"Немає заперечень з боку президента і з боку прем'єр-міністра. Ми це дуже докладно обговорювали", - сказав Джемілєв.

У той же час в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній розкритикував плани активістів заблокувати провідні в Крим залізничні колії і поставки на півострів електроенергії. "Це чистої води популізм", - заявив чиновник.

Раніше "Укрзалізниця" також повідомляла, що з 26 грудня 2014 не здійснює перевезень вантажів і пасажирів у Крим.

Нагадаємо, в інтерв'ю Економічній правді Олександр Завгородній підтвердив, що будівельна компанія його сім'ї займається зведенням об'єктів на території Криму.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!