Активісти перекрили залізничну гілку до "Кримського титану" Фірташа

Понеділок, 28 вересня 2015, 15:37

Активісти громадської організації "Всеукраїнський союз ветеранів АТО" повністю перекрили залізничну гілку до промислового підприємства Криму Ukrainian Chemical Products (раніше - "Кримський титан", входить до Group DF Дмитра Фірташа) на адміністративному кордоні з Кримом.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник начальника УМВС у Херсонській області Ілля Кива.

"Сьогодні прибули представники Всеукраїнського союзу ветеранів АТО. Вони повністю перекрили позавідомчу залізничну гілку, яка заходить на півострів Крим до заводу "Титан". Її перекрито бетонними плитами, встановлено знаки, сполучення припинено", - розповів він в понеділок.

Кива зазначив, що вантажні автомобілі, як і раніше, не проходять до Криму. "Вантажні машини вже просто в цей бік не йдуть", - зазначив він.

Реклама:

За його словами, у правоохоронців є повне взаєморозуміння з учасниками акції, функціонує координаційний штаб, який засідає щодня та ухвалює рішення з тих чи тих питань.

При цьому в "Укрзалізниці" повідомили, що перекриття залізничної вітки до "Кримського титану", не має якогось впливу на роботу "УЗ", оскільки гілка є під'їзною колією, що не належить відомству.

"Плити перекриття розташовані на коліях, які не належить до структури "Укрзалізниці", яка працює в правовому полі, на підставі приписів та конвенцій. Зазначене перекриття колії не впливає на роботу "Укрзалізниці", - повідомили в прес-службі.

Раніше голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов пообіцяв допомогти кримському заводу "Титан" бізнесмена Дмитра Фірташа, який залишився без сировини через товарну блокаду Криму.

Як повідомлялося,підприємства олігарха Дмитра Фірташа обслуговували патріотичний російський форум, який російська окупаційна влада проводила в анексованому Криму.

Форум проходив на території бази відпочинку "Волна", яка належить заводу "Кримський титан".

Як відомо, 20 вересня три пропускні пункти, які ведуть до анексованого Росією Криму, були заблоковані учасниками громадянської блокади Криму. Активісти не пропускали на півострів фури з продовольством.

Ініціаторами акції виступили лідери кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв і власник телеканалу ATR Ленур Іслямов. Акцію також підтримали українські громадські організації та народні депутати.

Ключові вимоги учасників блокади - припинення репресій по відношенню до корінного народу Криму, а також звільнення українських політв'язнів Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!