Демчишин і Новак хочуть домовитися щодо "зимового пакета"

П'ятниця, 25 вересня 2015, 18:18

Міністр енергетики України Володимир Демічішін відмовився коментувати, чи задоволений він запропонованої Росією знижкою до ціни на газ, зауваживши, що вона хоча б ближче до справедливого рівня.

Про це він заявив журналістам перед початком тристоронніх переговорів між Україною, Росією та Єврокомісією, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це, принаймні, ближче ніж 250 доларів, які пропонувалися спочатку. Це ближче до того рівня, який ми вважаємо справедливим", - сказав він.

"Ми покупці, ми зацікавлені, щоб купувати дешевше. Так склалося, що економіка України дуже енергоємна, тому будь-яке зниження ціни газу ми вважаємо, повинно позитивно вплинути на економіку", - додав глава Міненерго.

Демічішін також висловив сподівання, що в п'ятницю будуть підписані документи щодо "зимового пакету". "Обов'язково, обов'язково, обов'язково очікуємо. Я впевнений, що сьогодні буде дуже конструктивна розмова", - додав він.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак також зазначив, що російська сторона розраховує підписати "зимовий пакет" в цю п'ятницю. "Я сподіваюся, що документи, в тому числі протокол будуть підписані до кінця дня", - зазначив Новак.

За його словами, знижка на газ для України буде перебувати приблизно на рівні 20 доларів за тисячу кубометрів. "В підсумку загальна ціна з урахуванням знижки формується на рівні суміжних країн - таких як Польща", - зазначив російський міністр.