Хімічні заводи Фірташа відновили роботу після подачі газу

П'ятниця, 25 вересня 2015, 12:22

Група компаній Ostchem Дмитра Фірташа відновила роботу великих виробників мінеральних добрив компаній "Азот" (Черкаси) та "Рівнеазот".

Про це йдеться у повідомленні Ostchem.

"Усі проблемні питання, які перешкоджали запуску наших підприємств, вирішені. Ми запускаємо два заводи", - повідомив перший заступник генерального директора Ostchem Олег Кікта.

За його словами, "Концерт" Стирол "і" Сєверодонецький "Азот" можуть почати роботу виключно після закінчення АТО та створення безпечних умови роботи.

"Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами наших компаній перед ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України". Сторонами підписано 16 мирових угод, борги конвертовані на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їх легальність", - сказав Кікта.

"Це означає, що взаємини заводів Ostchem з ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України" врегульовані. Газ, що належить заводам, розблоковано, газопостачання заводів відновлено", - додав він.

Як повідомлялося, раніше НАК "Нафтогаз України" заявила про згоду групи компаній Ostchem погасити всю заборгованість черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", включаючи штрафні санкції та інші нарахування.

28 травня черкаський "Азот" і "Рівнеазот", що входять до складу компанії Ostchem, зупинили роботу. У компанії відзначали, що "робота зупинена через переслідування з політичних мотивів і тиск на бізнес".

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" входять в холдинг Оstchem, об'єднуючий підприємства азотної хімії Group DF.

Засновник і власник Group DF - бізнесмен Дмитро Фірташ.

Українські новини