Мінфін планує завершити реструктуризацію до 1 грудня

Вівторок, 22 вересня 2015, 20:04

Міністерство фінансів України розраховує завершити процес реструктуризації боргу до 1 грудня 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"Результати реструктуризації за всіма серіями боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі впродовж жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація повинна бути остаточно завершена", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зустрічі з власниками облігацій проходитимуть з 10-хвилинними інтервалами 14 жовтня, відповідно до повідомлень Лондонської фондової біржі.

У Мінфіні очікують, що власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП "Фінінпро" не будуть намагатись використовувати свої права через таке тимчасове зупинення платежів, оскільки дане тимчасове зупинення платежів є суто технічним та використовується задля сприяння юридичному оформленню угоди з реструктуризації боргу.

"Всі власники ОЗДП та гарантованих державою єврооблігації ДП "Фінінпро", що знаходяться в обігу можуть взяти участь у реструктуризації. Ми впевнені, що кредиторам буде більш вигідно від того, що вони візьмуть участь у реструктуризації, аніж у спробах відмовитися від неї", - наголосили у прес-службі.

"У разі, якщо будь-який кредитор схоче скористатися своїми правами через технічне тимчасове зупинення виплат, це не вплине на готовність України провести запропоновану реструктуризацію свого зовнішнього боргу", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпочав процедуру реструктуризації державного боргу та його часткового списання.

17 вересня Верховна Рада підтримала пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Економічна правда