Фонд гарантування шукає інвестора для банку Жеваго

Неділя, 20 вересня 2015, 15:27

У Фонду гарантування вкладів достатньо коштів для забезпечення виплат в рамках гарантованої суми вкладникам Банку "Фінанси та кредит".

Про це заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, повідомляє прес-служба фонду.

При цьому він нагадав, що вже набрала чинності урядова постанова про випуск ОВДП на 21,5 млрд грн, які будуть монетизовані, а кошти використані для виплати вкладникам гарантованої суми.

"Відповідно до законодавства, ми розпочнемо процедуру пошуку інвестора з метою найменш витратного способу виведення банку з ринку", - сказав Ворушилін.

При цьому він зазначив, що тимчасова адміністрація тільки розпочала свою роботу в Банку "Фінанси та кредит" і для вивчення реальної ситуації потрібен певний час.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив розпочати процедуру виведення банку "Фінанси та кредит" з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації на три місяці з 18 вересня 2015 року по 17 грудня 2015 року (включно).

Нагадаємо, НБУ постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, акціонерами фінустанови є ТОВ "Асканія" (45,92%), ПрАТ F & C Realty (41,58%), ТОВ "Індастріал констракшн" (6,78%).

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Нагадаємо, раніше Національний банк надав ПАТ "Банк Фінанси та кредит" стабілізаційний кредит на суму 750 мільйонів гривень строком на два роки.

Економічна правда