Мінфін вирішує, що робити з лотереями, які потрапили під санкції операторів

Четвер, 17 вересня 2015, 17:06

Юристи Мінфіну працюють над виробленням рішення щодо операторів лотерейного ринку, які потрапили під санкції, ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот".

Про це повідомила агентству заступник міністра Олена Макеєва, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні юристи міністерства займаються питанням, якими мають бути юридичні дії у зв'язку з прийняттям цього указу", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання про можливу монополізацію ринку у разі заборони роботи зазначених компаній, Макеєва зазначила, що нині Мінфін розробляє нове законодавство щодо грального та лотерейного бізнесу, яке має врегулювати ситуацію на ринку.

Заступник міністра уточнила, що не йдеться про відкликання ліцензій у "М.С.Л" і "Патріот", оскільки їх дія завершилася ще минулого року, а нині вони продовжують свою діяльність до ухвалення нових нормативних актів, що регулюють роботу на лотерейному ринку.

У компаніях, що потрапили під санкції, агентству сказали, що вони продовжують здійснювати свою діяльність у звичайному режимі.

Як повідомлялося, персональні економічні санкції за анексію Криму та агресію на Донбасі зачепили двох із трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот".

Згідно з указом глави держави, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, запобігання виведенню капіталів за межі України та блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися та розпоряджатися належним майном.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

ПОВНИЙ СПИСОК