У "Ощадбанку" кажуть, що звинувачення Демчишина безпідставні

Четвер, 17 вересня 2015, 12:19

Інформація щодо затримки фінансування з боку "Ощадного банку" є абсолютно безпідставною.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Згідно із повідомленням. розпорядження "Про комплексні заходи щодо стабілізації роботи енергокомпаній та ТЕЦ для забезпечення надійності роботи об'єднаної енергосистеми в осінньо-зимовий період 2015/16 року", було внесено на розгляд уряду власне самим Міненерговугілля та передбачає використання акредитивної форми розрахунків.

Крім того, як зазначається, розпорядження було прийняте Кабміном 24 липня 2015 року.

"Протягом серпня здійснювалось документальне оформлення визначеної розпорядженням процедури оплати за вугільну продукцію.  При цьому, п’ять компаній з десяти, які отримали кошти по розпорядженню, підписали договір з банком на відкриття акредитиву ще 28.08.2015 року", - йдеться у повідомленні.

Також, договір про відкриття кредитної лінії ДП "Енергоринок" на суму 2 млрд грн укладено АТ "Ощадбанк" 7 вересня поточного року.

Крім того, у фінустанові зазначили, що протягом цього ж дня проведено авансування підприємств теплової генерації для відкриття акредитивів для постачання енергетичного вугілля, видобутого на території України.

Після отримання 7 вересня коштів ДП "Енергоринок" три компаній надали документи на підтвердження поставки та вже через два дні - 9 вересня оплатили поставку вугілля, нагадали у банку.

"Завдяки спільним зусиллям уряду, Нацбанку та АТ "Ощадбанк" для сталого проходження опалювального сезону 2014-2015 років, було здійснено безпрецедентне додаткове кредитування підприємств для розрахунків за придбані енергоносії у обсязі 7 млрд. грн., зобов’язання за якими  на поточний момент в повному обсязі виконані", - підсумували у фінустанові.

Як відомо, раніше міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що закупівлю вугілля гальмує "Ощадбанк".