Китай скасує квоти для компаній на залучення коштів за кордоном

Середа, 16 вересня 2015, 13:02

Державний комітет з розвитку і реформ (NDRC) КНР скасує квоти для компаній на залучення коштів на зарубіжних боргових ринках з метою уповільнити відтік капіталу з країни після девальвації юаня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на відомство.

Зокрема, скасовуються квоти на розміщення компаніями облігацій в іноземній валюті або юанях і залучення кредитів за кордоном з терміном більше року.

Компанії повинні будуть лише повідомити регулятору про підготовлюваний крок без необхідності отримати схвалення. Раніше NDRC розглядав запит кожної компанії на запозичення за кордоном.

Влада Китаю також планує стимулювати компанії з хорошими кредитними історіями до залучення коштів за кордоном для реалізації різних проектів.

За даними агентства, обсяг випущених китайськими компаніями облігацій, номінованих у доларах, з початку 2015 року впав на 17% - до 117,2 мільярда доларів.

"Даний крок допоможе прискорити процес залучення коштів за кордоном китайськими компаніями", - відзначає старший віце-президент Moody's Айван Чун, якого цитує агентство.

У середині серпня Народний банк КНР послідовно знизив на 1,9%, 1,62% і 1,1% довідковий курс юаня до долара. На тлі побоювань за перспективи економіки Китаю впав індекс Шанхайської біржі, також спостерігався обвал фондових ринків по всьому світу.

Прайм