Саммерс: Підтримка України - найкраща інвестиція у міжнародну безпеку

Вівторок, 15 вересня 2015, 11:12

Екс-міністр фінансів США Ларі Саммерс заявив, що підтримка України є найкращою інвестицією у міжнародну безпеку.

Про це пише Washingtonpost.

"Український парламент на цьому тижні розгляне пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни", - заявив Саммерс.

Він зазначив, що якщо Верховна Рада не проголосує за дане рішення, це матиме катастрофічні наслідки для української економіки.

"Я спостерігав за переговорами про реструктуризацію боргів понад 30 років і повинен сказати, що Україна дійсно отримала дуже вигідні умови", - сказав екс-міністр фінансів США.

Саммерс заявив, що реструктуризація боргу дозволяє зменшити борг України, а також відстрочити основні платежі на чотири роки.

"Крім того вона дозволяє збільшити підтримку з боку Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних фінансових інститутів. Також реструктуризація дозволить Україні відкласти основні платежі за боргом перед Російською Федерацією", - повідомив він.

Екс-міністр фінансів США також зазначив, що підтримка України з боку ЄС і США має важливе геополітичне значення.

"Це не благодійна справу, а інвестиція в безпеку. Немає кращої інвестиції в міжнародну безпеку, ніж підтримка України", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.