Ціна на Brent зросла до 48,81 долара за барель

П'ятниця, 11 вересня 2015, 09:14

Вартість нафти в п'ятницю змінюється незначно, стабілізуючись після різкого стрибка напередодні на тлі тижневих даних по запасах "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.35 вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 0,51%, досягаючи значення 45,69 долара за барель, а вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,17%, до 48,81 долара за барель .

10 вересня управління енергетичної інформації Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за минулий тиждень збільшилися на 2,6 мільйона барелів - до 458 млн барелів.

Аналітики очікували, що показник виросте до 456 млн барелів. При цьому видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 83 тис барелів на добу - до 9,135 мільйона барелів на добу.

Аналітик Caprock Risk Management Кріс Джарвіс, якого цитує телеканал CNBC, вважає, що попит залишається непоганим протягом року, оскільки споживачі намагаються скористатися низькими цінами на бензин і дистиляти.

Також учасники торгів звернули увагу на заяви міністра нафти Катару Мохаммеда Аль-Сади про те, що ОПЕК та інші нафтовидобувні країни дадуть відповідь на пропозицію Венесуели провести саміт для узгодження механізмів, які дозволять стабілізувати ситуацію з ціною на нафту.

У той же час неоднозначності додали повідомлення про те, що представники Саудівської Аравії вважають, що на саміті ОПЕК представники картелю не вироблять рішення про конкретні дії для захисту цін на нафту.