Луганські бойовики перевели всі розрахунки в російські рублі

Вівторок, 1 вересня 2015, 13:22

Окупаційна влада захоплених регіонів Луганської області оголосила основною валютою регіону з 1 вересня російський рубль.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на заяву так званого "голови ради міністрів ЛНР" Геннадія Циплакова.

За його словами, причиною цьому стала економічна блокада з боку Києва.

"За його словами, мультивалютна система в ЛНР залишається, в обігу збережуться рубль, гривня, долар і євро, але основний звіт і прив'язка буде до рубля. Виплати заробітної плати, пенсій і соціальних допомог будуть здійснюватися в рублях без прив'язки до української валюті", – пише видання.

Також в рублях буде планування, бюджетна, фінансова і податкова звітність.

Видання додає, що в серпні доля рубля в регіоні склала близько 85%.

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що причиною такого кроку стала "блокада з боку Києва".

"Ми знаємо про вже досить давню економічну блокаду, економічну ізоляцію і видавлювання з економічної зони України цього регіону. Природньо, регіон в економічному вакуумі жити не може. Там використовуються ті валюти, які найбільш прийнятні в той або інший момент", – сказав Пєсков.

Він додав, що рубль "залишається валютою, яка зберігає свою привабливість, залишається валютою, на яку можна опиратися, тому природньо, що як міжнародна валюта він може використовуватися скрізь".

Українська правда