"Укрзалізниця" просить АМКУ розблоковувати закупівлю дизеля

Вівторок, 4 серпня 2015, 14:43

"Укрзалізниця" просить Антимонопольний комітет України якнайшвидше розібратися в ситуації та розблокувати процедуру закупівлі дизпалива.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Через рішення АМКУ про призупинення нового конкурсу за скаргою ТОВ "Елемент Нафта", що надійшло 3 серпня, за два дні до його проведення, придбання дизпалива опинилося у подвійній блокаді, адже 24 липня Окружний адмінсуд Києва вже заборонив придбання дизпалива за діючим контрактом в інтересах маловідомої компанії", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що АМКУ навіть не врахував цю обставину й максимально відтягнув термін розгляду скарги маловідомої компанії ТОВ "Елемент Нафта", призначивши його на 27 серпня 2015 року.

"Залізнична галузь не має часу на тривале очікування через затягування процесів, адже її резерви дизпалива майже вичерпані. Миттєво реагуючи на необ’єктивні скарги дрібних гравців ринку і відкладаючи прийняття рішення по них, АМКУ та суд нівелюють інтереси національного перевізника, тим самим створюючи загрозу зупинки руху поїздів та виникнення економічного колапсу", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, у ході цього конкурсу, який призупинив АМКУ, ДП "Укрзалізничпостач" намагалося застосувати прозорий та економічно вигідний розрахунок вартості дизпалива за формульним ціноутворенням, що діє у світовій практиці.

"Маловідомі компанії, використовуючи АМКУ, вже вдруге з початку цього року перешкоджають намірам запровадити прозорий та ефективний механізм закупівлі палива за ціною, що діє на момент його постачання. Блокування попередніх торгів по дизпаливу із застосуванням формульного ціноутворення відбувалося у квітні", - повідомили в "УЗ".

Нагадаємо, в понеділок міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що невідома компанія через АМКУ заблокувала тендер "Укрзалізниці" на закупівлю нафтопродукту.