Яценюк доручив переглянути норми споживання газу для населення

Четвер, 27 серпня 2015, 14:48

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив забезпечити перегляд норм споживання газу для стимулювання заходів з енергозбереження споживачів.

Про це він сказав в ході засідання Кабінету міністрів.

Відповідне доручення Яценюк дав віце-прем'єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубко, міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишин та Національній комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг.

"Наше завдання в тому, щоб людина платила за ту послугу, яку вона отримала. За той обсяг природного газу, який вона спожила і за той обсяг тепла, який також пораховано", - сказав Яценюк.

"Лічильник ключовий елемент того, щоб рахунок, який прийшов людині за житлово-комунальні послуги був справедливий. Тому, Геннадій Григорович, питання вимагає конкретного рішення. Вам разом з Міненерго та НКРЕКУ було дано відповідне доручення щодо врегулювання цієї проблеми. Місяць вже пройшов...", - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, чинні норми споживання газу створили ситуацію, коли особи які раніше встановили прилади комерційного обліку газу, платять за газ більше осіб не встановили лічильники.

Українські новини