Світові ціни на нафту продовжили падіння

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:30

Світові ціни на нафту демонструють в п'ятницю негативну динаміку на тлі побоювань про надлишок пропозиції на нафтовому ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:08 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,1% - до 49,17 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,49% - до 42,77 долара за барель. В ході торгів четверга вона пробила вниз позначку в 42 долара за барель - мінімум з 9 березня 2009 року, досягнувши 41,99 долара за барель.

За словами стратега IG Markets Бернарда Ау, ціни на "чорне золото" залишаться на низьких рівнях після заяви Міжнародного енергетичного агентства в середу про те, що надлишок нафти на світовому ринку триватиме в 2016 році.

"Стара оцінка МЕА щодо збереження ситуації перенасичення після 2015 року продовжує робити внесок у песимістичний прогноз для енергетичного сектора", - сказав експерт агентству Франс Прес.

Він зазначив, що тиск на нафту збережеться, і припустив, що котирування можуть зафіксувати сьомий тиждень втрат.

Побоювання також збільшуються через новини з валютного ринку. Незважаючи на зміцнення юаня до долара в п'ятницю на 0,05% після зниження за три дні на 4,6%, деякі учасники ринку очікують, що інші центральні банки країн АТР можуть послабити національні валюти для зміцнення експорту.

Крім того, деяке зміцнення юаня відновило очікування щодо підвищення процентної ставки ФРС США.