"Укроборопром" за рік підписав контрактів з експорту зброї на мільярд доларів

Четвер, 9 липня 2015, 17:17

Обсяг підписаних експортних контрактів концерном "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, з липня 2014 року по липень 2015 року становив 1 млрд доларів,, що на 17% більше, ніж за аналогічний період 2013-2014 років.

Про це йдеться у презентації, яку озвучив заступник генерального директора "Укроборонпрому" із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак у ході прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи нового керівництва концерну, пише "УНІАН".

"Приймаючи стратегію, яку ми обрали, ми почали з відновлення нашої репутації на міжнародних ринках, яка об'єктивно була втрачена з тих чи інших причин ... За перший квартал 2015 року ми підписали удвічі більше експортних контрактів, ніж у першому кварталі 2014 року. І це в умовах війни", - наголосив Гурак.

За його словами, завдяки іноземним санкціям проти Російської Федерації, Україна змогла додатково наростити кількість контрактів на експорт зброї.

Він також зазначив, що експорт зброї виконується відповідно до завдання президента щодо посилення позицій України як світового експортера зброї.

Водночас, за інформацією Гурака, "Укроборонпром" за рік суттєво збільшив імпорт зброї в Україну, розпочавши співпрацю з 312 новими постачальниками і підписавши 37 нових контрактів на поставки зброї.

"Якщо говорити про забезпечення внутрішніх потреб, ми вперше налагодили системи імпорту зброї в Україну. До нас цього ніхто не робив", - зазначив Гурак.