СБУ заблокувала тендер "Укренерго" на 554 мільйони

Четвер, 30 липня 2015, 16:36

Співробітники Служби безпеки України блокували у Львівській області тендер, який оголосило регіональне представництво державного підприємства "НЕК" Укренерго".

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, правоохоронці з’ясували, що переможцем тендеру на закупівлю трансформаторів на суму 554 мільйони гривень стало підприємство, яке не мало законних підстав для участі у ньому.

У ході подальшої перевірки співробітники спецслужби встановили, що у пропозиції цього підприємства вартість продукції була завищена приблизно на 40%.

Завдяки своєчасному реагуванню СБ України тендерний комітет державного підприємства прийняв рішення про відміну конкурсних торгів. Внаслідок чого було скасовано укладання збиткових для держави контракті.

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Крім того, нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів у "Запоріжтрансформатор" у російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Як відомо, у грудні новим керівником ДП "НЕК "Укренерго" став Юрій Касіч, який до того працював у енергокомпаніях Костянтина Григоришина.

Економічна правда