Капремонт кілометра дороги в Україні становить від 15 до 40 мільйонів

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:02

Вартість виконання капітального ремонту в Україні одного кілометра автомобільної дороги першої та другої категорії коливається в межах 15-40 млн грн.

Про це в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян, пише "УНІАН".

 "На сьогоднішній день орієнтовна вартість капітального ремонту 1 км автомобільної дороги першої, другої категорії становить 15-40 млн грн, поточний ремонт - від 3 до 15 млн грн. Роботи з ліквідації ям - орієнтовна вартість 1 кв. м від 183 до 469 грн, залежно від технології проведення робіт", - сказав Омелян.

За його словами, остаточна вартість кожного з видів робіт формується на основі проектно-кошторисної документації та залежить від таких факторів, як рельєф місцевості, геологічні умови та низки інших чинників.

Заступник міністра також повідомив, що більшу частину робіт із будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту виконують приватні дорожньо-будівельні компанії.

"Водночас, нашим міністерством введено новацію - є окремий розділ на сайті міністерства, де є інтерактивна карта, на якій будь-який бажаючий може прив'язати справжню якість виконання робіт і тих ресурсів, які були витрачені на ремонт, до реалій, і повідомити міністерству в режимі онлайн", - сказав Омелян.