В МАУ я зайшов, коли держава вбила "Аеросвіт" - Коломойський

Четвер, 23 липня 2015, 20:56

У компанію "МАУ" я зайшов приблизно півтора роки тому.

Про це заявив Ігор Коломойський під час засідання акціонерів "Укрнафти", пише "УНІАН".

"Коли держава вбила "Аеросвіт", а ми не звикли згортати свої прапори. Правильно?", - сказав Коломойський.

За його словами, в результаті "Аеросвіт" здобув перемогу над МАУ ціною власного життя.

"Розумієте, хто до цього був акціонером? Борис Вікторович Колесніков. Будучи міністром інфраструктури, він займався відвертим протекціонізмом на користь однієї компанії, знищуючи "Українську авіаційну групу" в особі "Аеросвіту", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро", - говорить Коломойський.

Крім того, він уточнив, що коли у Колеснікова з подільниками не вийшло її добити, то групу остаточно добив Клименко (колишній міністр доходів і зборів).

"Ми вже були в одному кроці над "МАУ" в конкурентній боротьбі. Колесніков продав акції. Чи не безпосередньо, мені. Була складна схема. Навіщо вам ціна покупки? Чим менше знаєш, тим краще спиш. Це ж - не відкриті угода була", - підсумував він.

Нагадаємо,раніше стало відомо, що український бізнесмен Ігор Коломойський є одним з кінцевих бенефіціарів найбільшої авіакомпанії країни - "Міжнародні авіалінії України".

"АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, почав процедуру банкрутства в кінці грудня 2012 року, яка пізніше була скасована рішенням суду, припинив діяльність і в даний час авіарейси не виконує.

"АероСвіт" разом із збанкрутілою "Донбасаеро" і компанією "Дніпроавіа" входив в альянс "Українська авіаційна група", який пов'язують з українською групою "Приват" (Дніпропетровськ). Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу.

Господарський суд Київської області 4 березня 2015 року знову порушив справу щодо банкрутства "АероСвіту". Рішення прийнято у зв'язку з нездатністю авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ "Тенак" (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн гривень.

Крім того, як повідомлялося, Бізнесмен Ігор Коломойський через суд вимагає стягнути близько 3 млрд гривень заборгованості з афілійованої з ним авіакомпанії "АероСвіт", а також Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви ряду компаній про стягнення з "АероСвіту" 2,383 млрд гривень.