Росія хоче постачати до Сирії зріджений газ через Крим - ЗМІ

П'ятниця, 17 липня 2015, 09:04

Росія збирається постачати Сирії 200 тисяч тонн зрідженого нафтового газу щороку, а доставляти його будуть через Керченський порт в окупованому Криму.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

"Кажуть, що зріджений нафтовий газ спочатку будуть кораблями доправляти до Керчі, а потім звідси в Сирію. Близько 200 тисяч тонн щороку так будуть відправляти", - сказало джерело.

Наразі не відомо, коли саме почнуться поставки російського палива до Сирії.

Джерела повідомляють, що енергоносії сирійцям продає нафтохімічна компанія Sibur. Потрібний об'єм купує наближений до уряду Росії трейдер, який потім сам буде займатися доставкою в близькосхідну країну.

В компанії Sibur заперечили інформацію про будь-які поставки в Сирію.

Особа, наближена до продажу енергоносіїв, розповіла, що нафтовий газ збираються відправляти в Сирію через Крим для того, щоб приховати постачальника і уникнути можливості введення санкцій Заходу проти нього.

Сирія хоче купувати від 10 тисяч до 20 тисяч тонн зрідженого нафтового газу щомісяця, оскільки це значно дешевший вид палива, ніж будь-який інший.

Найбільшим споживачем російського зрідженого нафтового газу до цього часу є Туреччина. Вона купує понад мільйон тонн такого палива щороку. В минулому Анкара продавала частину купленого Сирії. Але ці поставки зупинили у грудні.