Глава фонду Templeton Emerging Markets залишає свою посаду

Вівторок, 14 липня 2015, 20:57

Марк Мобіус залишає посаду голови фонду Templeton Emerging Markets Investment Trust, створеного ним у 1989 році.

Про це пише Прайм з посиланням на авгентство Bloomberg.

Новим керівником цього фонду (входить в Templeton Emerging Markets Group), одного з найбільших фондів інвестицій в акції ринків, з 1 жовтня 2015 стане Карлос Харденберг працює в компанії протягом 13 років.

Мобіус збереже за собою посаду голови ради директорів Templeton Emerging Markets Group, активи якого становлять близько 39 мільярдів доларів.

"Це природно, що Мобіус передає правління новому поколінню, проте він, безсумнівно, змінив інвестиційний світ в ході своєї кар'єри", - зазначив глава дослідницької компанії GFIA Pte Пітер Дуглас.

Templeton Emerging Markets Investment Trust, активи якого становлять приблизно 1,9 мільярда фунтів стерлінгів (2,9 мільярда доларів), отримував величезні прибутки в перші роки після створення.

Останнім часом показники фонду погіршилися. Останні п'ять років середні темпи зниження становили 0,3% на рік, тоді як індикатор, до якого прив'язані інвестиції фонду, показували зростання на 1,9%, повідомляє агентство.

Мобіус раніше був у складі директорів "Лукойлу".

У лютому 2015 Мобіус заявив про те, що не стане продовжувати свою діяльність у раді директорів компанії через брак часу, необхідного для виконання всіх своїх обов'язків та суміщення з посадою в Templeton Emerging Markets Investment Trust.

Також повідомлялося, що Franklin Templeton, до якого входять численні дочірні структури, включаючи Templeton Emerging Markets Group, є власником облігацій України на суму близько 7 мільярдів доларів.