У МВС кажуть, що СК "Україна" мала право страхувати авто поліції

П'ятниця, 10 липня 2015, 19:18

На момент укладання договору щодо страхування 300 автомобілів МВС, ліцензія на право здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ПрАТ "СК "Україна" була дійсною.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Автогосподарством ГУМВС України в місті Києві проведено конкурсні торги на предмет закупівлі послуги щодо страхування автотранспорту, 300 автомобілів категорії В2, об’ємом двигуна 1,6- 2,0, згідно якого десять учасників подали цінові пропозиції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, статтею 7 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" визначено, що розмір страхового платежу встановлюється страховиком самостійно шляхом добутку  розміру базового страхового платежу та значень  відповідних коригуючих коефіцієнтів.

"Страховику  забороняється встановлювати  або пропонувати встановити розмір страхового платежу, розрахований в інший спосіб", - повідомили у прес-службі.

За інформацією МТСБУ розмір страхового платежу для автомобілів з об’ємом двигуна від 1601 до 2000 см. куб. з урахуванням коефіцієнта К8, становитиме від 693,41 гривні до 1,323 гривні.

"За результатами розгляду та оцінки цінових пропозицій, 23 червня 2015 року укладено договір з ПрАТ "СК" Україна" та застраховано автомобілі терміном на 365 днів. Страховий платіж за один транспортний засіб становить 910,1 гривні", - наголосили у МВС.

Також зазначається, що на момент укладання договору ліцензія на право здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ПрАТ "СК "Україна" була дійсною компанія на момент укладення договору була членом МТСБУ.

1 липня 2015 року МТСБУ виключило ПрАТ "СК "Україна" з членів, згідно ст. 52 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" раніше укладені договора страхування є дійсними та на ПрАТ "СК "Україна покладено обов’язок щодо їх виконання.

"Відповідно до Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" у разі ліквідації страховика за рішенням визначених законом органів обов’язки за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності виконує ліквідаційна комісія", - зазначає прес-служба.

"Обов’язки страховика за такими договорами, для виконання яких у страховика, що ліквідується, недостатньо коштів та/або майна, приймає на себе МТСБУ. Виконання обов’язків у повному обсязі гарантується коштами відповідного централізованого страхового резервного фонду МТСБУ на умовах, визначених цим Законом", - повідомили у МВС.

Раніше повідомлялося, що автомобілі нової поліції за результатами тендерної закупівлі були застраховані по ОСАГО в СК "Україна", яка з 1 липня 2015 року була виключена зі складу МТСБУ, що автоматично позбавляє її права надавати послуги з цього виду страхування.