"Укрзалізниця" готує оптимізацію та підвищення зарплат

Середа, 1 липня 2015, 18:20

"Укрзалізниця" домовилася з профспілками про поетапну оптимізацію чисельності співробітників підприємства з подальшим підвищенням тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Вважаю діалог між керівництвом "Укрзалізниці" і профспілками конструктивним. Наші фахівці все узгодили. Якщо протокол буде підписаний на всіх рівнях, це полегшить життя трудовому колективу. Буде підвищення зарплати, буде і з інших питань легше", - заявив голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк.

За словами керівника держпідприємства Максима Бланка, компанія готова до спільної роботи над найбільш гострими завданнями.

"Вперше за роки роботи "УЗ" досягнуте компромісне рішення, що дозволяє перейти із зони конфронтації між Державною адміністрацією залізничного транспорту та профспілками до конструктивної роботи над найактуальнішими проблемами галузі", - зазначив Бланк.

Повідомляється, що керівництво УЗ і профспілки домовилися спільно розробити поетапний план заходів щодо оптимізації чисельності співробітників підприємства з урахуванням фактичних обсягів виконуваної роботи.

У свою чергу оптимізація штату відкриває можливість для підвищення тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці, затвердженого на 2015 рік.

"Укрзалізниця" також обіцяє виплатити співробітникам премії за підсумками роботи за минулий рік у розмірі половини ставки або посадового окладу.

Крім того, керівництво держкомпанії погодило з профспілками умови переходу структурних підрозділів "Укрзалізниці" з чотириденного на повний робочий тиждень.

Зокрема, для цього необхідно виконання плану, не перевищення фонду заробітної плати без урахування індексації доходів, а також виконання планового завдання по продуктивності роботи.

Економічна правда