3G інтернету в Україні вже шість років!®

П'ятниця, 26 червня 2015, 10:36

Кожен, хто на початку 2015 року з нетерпінням ловив усі новини про запуск 3G мережі в Україні, мав цілком конкретні очікування: швидкий інтернет-доступ у своєму місті, можливість подорожувати з 3G інтернетом по всій території України. Але середина року не за горами, а зв'язок третього покоління від GSM операторів запущений тільки в декількох містах. Чіткі плани по 3G-лізації областей і районів як і раніше не озвучені. Всі продовжують гадати: скільки ще доведеться чекати 3G?

 

Відповідь на це питання навряд чи варто шукати в новинах. Справа в тому, що ажіотаж користувачів щодо 3G в 2015 році дещо запізнився. На сьогоднішній день в Україні вже є 3G мережа, доступна на всій території країни — "Інтертелеком" запустив її в експлуатацію ще в 2009 році.

Чим 3G мережа "Інтертелеком" відрізняється від альтернатив GSM операторів?

Покриття оператора охоплює територію, на якій проживає 82% населення країни. 3G інтернетом оператора можна користуватися в усіх регіонах України. І мова не йде тільки про великі міста: "Інтертелеком" сьогодні забезпечує послугами 3G зв'язку понад 14 тисяч населених пунктів, усі основні автотраси та залізничні шляхи України.

"Інтертелеком" системно покращує мережу та працює над тим, щоб кожен абонент міг користуватися мобільним інтернетом третього покоління на високій швидкості — до 14,7 Мбіт/с, доступною завдяки технології Rev.B. "Турбо-швидкість" включена до базових умов усіх тарифних планів.

"Інтертелеком" одним із перших в Україні запустив власний сервіс Speedtest за сприяння компанії Ookla — світового лідера в області перевірки швидкості широкосмугових з'єднань. Сервіс допомагає оператору разом з абонентами вирішувати виникаючі проблеми та підвищувати якість і швидкість передачі даних 3G інтернету.

Ще одна технологічну перевага "Інтертелеком" — це частотний діапазон, в якому працює компанія. 3G мережа оператора розгорнута в діапазоні 850 МГц, у той час як GSM оператори запускають свої мережі в діапазоні 2,1 ГГц. Сигнал в діапазоні 850 МГц в два рази краще проникає до приміщень і охоплює більш широку зону покриття. "Інтертелеком" може обробляти великі об'єми трафіку та забезпечити безлімітні тарифи для абонентів, не побоюючись перевантажень мережі.

Оператор "Інтертелеком" працює в стандарті CDMA, який передбачає використання розробленого для цього стандарту обладнання. Тим не менш, це не ставить абонентів перед складним вибором. Користуватися 3G інтернетом від "Інтертелеком" можна на будь-яких пристроях, що підтримують Wi-Fi, за допомогою мобільного Wi-Fi роутера. Він може забезпечити інтернет-доступом до 8 пристроїв одночасно. Абоненти мають унікальну можливість економити, використовуючи безлімітний інтернет одного оператора з єдиним тарифним планом на всіх пристроях.

Поки 3G мережі GSM операторів розгортаються лише в окремих містах, "Інтертелеком" продовжує покращувати свою 3G мережу з покриттям у всіх регіонах України, а абоненти — користуватися вигідними безлімітними тарифами. Так чи варто чекати, якщо можна користуватися вже сьогодні?

На правах реклами